Seniortreff 13. okt om Lina Sandell

På onsdager kl 11 (altså én time tidligere en det var før) én gang i måneden er det Seniortreff i kirkestua i Ryenberget. Da er det lunsj, andakt, foredrag og fellesskap. Alle – som har mulighet kl 11 på dagen – er velkommen!

Neste gang det er Seniortreff er i uke 41, dvs onsdag 13. oktober. Da blir temaet «Lina Sandells liv og sanger«. Borgny Navestad og Annvor Greibesland kommer og forteller.

Det er godt mulig at ikke alle under 25 har hørt om Lina Sandell, selv om de fleste nok har vært borte i sangen «Blott en dag«. Men nå er jo ikke Seniortreff en samling for de under 25 heller.

Lina Sandell var mye syk, både som barn og voksen, men hun opplevde også helbredelse. Da hun var 10 år fikk hun nervefeber som delvis lammet henne. Hun ble dårligere og dårligere. I juli 1843 havnet hun i koma og alle trodde hun skulle dø, men hun kom seg igjen – men ikke mer enn at hun forble sengeliggende. Søndag 17. november 1844 preket faren hennes (han var prest) i kirka om datteren til Jairus som Jesus vekte opp fra de døde. Lina leste teksten hjemme i senga og hørte guds stemme i seg: «Er du beredt?» Lina svarte: «Herre, jeg tror, hjelp min vantro!» Så fikk hun kraft til å reise seg fra sengen. Da resten av familien kom hjem fra kirka stod Lina påkledd i døra og møtte dem.