Reparasjon av glassmaleri i kirken

Vinduet som rommer glassmaleriet på fondveggen over korset har stått der siden kirka var ny i 1986. Nå var tida kommet for å erstatte selve glassvinduet, som i lengre tid har vært preget av råteskader.

Onsdag 6. oktober var kranbilen her for å løfte på plass det store vinduet på 100 kg. Det ser ikke så stort ut, der det troner høyt oppe på veggen. Men to voksne menn kan stå oppreist i hullet hvor vinduet sitter, for høyden er 1,90 meter!

Selve glassmaleriet blir montert igjen denne uka – av samme glassmester som monterte det for første gang for 29 år siden. Det er hyggelig.

Glassmaleriene våre er laget av kunstneren Veslemøy Stoltenberg, og løfter virkelig et allerede flott kirkerom. Det er spennende å ha klasser fra skolen på besøk og la dem utforske og studere glassmaleriene. Særlig det store runde vekker mange assosiasjoner: kongekrone, blomst, kvinne med barn for å nevne noen. Hva har du sett? Kanskje du kan ta en ekstra titt neste gang du er innom?

Publisert 7. oktober 2020