Dagens andakt mandag 21. juni

1 Kor 9,24-27

Positiv tvang

Av Kristoffer Hansen-Ekenes, prest

I dag sender vi ut siste andakt fra Ryenberget før sommeren. Vi har hatt dette tilbudet nå i hele nedstengninga – 226 andakter i alt. Jeg håper du har blitt velsigna og fått god hjelp til den daglige andakten! 

Kampen for den daglige andakten er en av mange kamper det er verdt å kjempe. Det er verdt å tvinge kroppen til å lystre, for å sitere Paulus i dagens bibelord. Paulus bruker en idrettsmetafor for å illustrere den praktiske siden av kristenlivet. Han får på en treffende måte fram det komiske i at en idrettsutøver nekter seg alt, for å vinne noe som visner og blir borte. Hvor mye mer skal ikke da vi kjempe, vi som skal få seierskransen som aldri visner? 

Du har nå etablert en vane med å lese disse andaktene – enten alene eller sammen med andre. Takk Gud for vanen din! Takk ham for alt han har fått gi deg gjennom den. Og still deg selv spørsmålet: når den daglige utsendelsen fra Ryenberget opphører, hvordan vil jeg nå forvalte denne rytmen, denne vanen, jeg har opparbeida? 

Jeg skal ikke svare for deg, bare oppmuntre deg til å ikke gi slipp på denne landingsplassen for Guds ord midt i hverdagen din. Har du en andaktsbok du gjerne skulle begynt på? Begynn i morgen, eller i dag. Eller vil du fortsette å få dagens bibelord på e-post? Klikk her, så kan du legge inn e-postadressen din. 

Foran oss ligger en lang sommer, som for mange forbindes med ferie. Husk at Gud ikke tar sommerferie, men han vil gjerne få fortsette å velsigne deg og tale til deg gjennom sitt ord – også i ferien. Hvordan vil du la det skje? 

Ønsker deg en velsigna sommer. Velkommen til kirka! Vi har åpent hver søndag sommeren igjennom.