Visst skal våren komme…

… visst skal jorden bli ny! Hver ny vår kan få minne oss om det nye livet etter døden, som Jesus har i vente for alle som tror på ham.

Jeg er veldig glad i våren! I år har det jo vært skikkelig vinter også. Dermed er gleden over sola som varmer, snøen som smelter og milde vinder ekstra stor.

Allerede nå begynner krokus og snøklokker å stikke sine lys levende armer opp av den mørke og kalde jorda. Det gjør godt og bærer bud om at vinteren ikke varer evig, selv om den var lang akkurat denne gang. De frøene som ble lagt i jorda før vinteren, spirer nå og skyter skudd og setter blomst.

En dag skal jeg også legges i jorda. Og du. Og alle vi kjenner, som i dag vandrer høyst levende rundt. Det er egna til å vekke angst og frykt. Dø? Jeg? Men jeg lever jo og har så mye jeg vil gjøre og utrette! Jeg har ikke tid til å dø.

Andre kan kjenne på lettelse over å vite at smerten han eller hun nå bærer på en dag skal ta slutt. Døden blir en befrier og en siste venn som tar imot en.

Jesus gav seg også over til døden, akkurat som deg og meg. Men han stod opp igjen til et nytt liv. Og han lover å gi alle som tror på ham del i dette nye livet, hvor døden ikke har makt lenger.

De gode nyhetene er at den mørke molda ikke blir siste stopp. Men for alle som tror på Jesus så venter et nytt liv. En ny vår. Vi legges i jorda som et frø, og står opp til et evig liv sammen med Jesus og alle hans etterfølgere.

God vår!

Kristoffer Hansen-Ekenes,
prest i Ryenberget kirke og skole

Men nå vil vel noen si: «Hvordan står de døde opp? Hva slags kropp har de?» Du uforstandige menneske! Det du sår, får da ikke liv igjen uten at det dør. Og det du sår, er jo ikke den planten som kommer opp, men et nakent korn, av hvete eller et annet slag. Gud lar det få den skikkelse som han vil, hvert enkelt slag får sin egen skikkelse.

Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet. Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft. Det blir sådd en kropp som hadde sjel, det står opp en åndelig kropp.

1. Kor 15,35-38.42-44a